PAT

ARTIST STATEMENT


ARTIST STATEMENT

Ik ben geïnteresseerd in de essentie van de dingen.

Daarvoor maak ik graag gebruik van oude traditionele technieken die ik verwerk tot een eigentijdse verschijningsvorm. Deze technieken uit het verleden bezitten nog steeds een bepaalde gevoelswaarde, die goed harmoniëren met mijn zoektocht naar het gegeven dat alles in het leven een pad of een weg heeft.

Ook nieuwe materialen en technieken laten zich hierbij goed combineren. Het reflecteert een balans die ik eveneens zoek in mijn werk en mijn dagelijks leven, waarin ik opgeleid ben tot westers hedendaagse kinderfysiotherapeut en tot acupuncturist, een oosterse geneeskunde met zijn wortels diep in het verleden. Oud en nieuw, zij vullen elkaar aan.

Kom je dichterbij, dan zie je de dingen anders” is een terugkerend thema, dat vooral een symbolische betekenis heeft en op een subtiele manier tot uitdrukking wordt gebracht. Hierdoor ontstaat er een gelaagdheid in het werk, dat van een afstand een ander beeld oproept dan van dichtbij. Het thema past niet alleen goed bij textiel, maar ook bij mijn werkproces dat te omschrijven is als 'slow fiber': een filosofie die uitgaat van een weloverwogen, zorgvuldige en aandachtige benadering bij het maken van textielwerk.